Når klokkeklare operastemmer kombineres med fotokunst og cafè, da er stemningen satt for en ettermiddagsopplevelse av de sjeldne.

Kunstfotograf Øystein Johnsen og daglig leder på bare barista, Marit Due Akerholt har slått hodene sammen og skapt sommerens bakgårdseventyr som er verdt å få med seg.

Fotograf Øystein Johnsen fra Fet, er på kort tid blitt en anerkjent fotograf. Johnsen formidler stemninger på en særegen måte, og hans styrke som fotograf ligger i blikket for detaljer og tålmodigheten til å oppnå akkurat det han søker. Har med sin sterke skapertrang og sin personlige tolkning av mennesker, dyr og landskap oppnådd stor anseelse.

Han er opptatt av å formidle skjønnhet og kontraster og har et intenst, kreativt fokus. Han arbeider målbevisst og strukturert med fotoprosjekter over lang tid.
Hans kunstneriske tilsnitt og særegenhet har bragt bildene hans både til anerkjente Louvre i Paris og til Slottet i Oslo.

Ikke alene

Med seg inn i bare baristas bakgård har han foruten flotte kunstfoto, også tatt med to gode venner, tenoren Thomas Ruud som er en av Europas mest etterspurte tenorer med fast tilholdssted i Tyskland ,og operasangerinne Siv Oda Hagerupsen som etter å ha vært  finalist i Dronning Sonjas Musikkonkurranse, er kjent fra solistroller ved de fleste operascener i Norge.

I desember 2013 var hun også en av solistene ved L’Opéra de Montréal i Canada ved deres gallakonsert .
Siv Oda er en allsidig sanger, og har vært engasjert i forestillinger og konserter av ulike sjangre. Folkemusikk fra De Britiske Øyer er noe av det som står hennes hjerte aller nærmest.

Tre tenorer

Thomas Ruud har gjestet som solist rundt om i hele verden, inkludert USA, Mexico og New Zealand. Han har holdt konserter med noen av verdens ledende sangere, som sopranen Kiri Te Kanawa. Ruud er ofte å se i Norge, både som solist i større operaproduksjoner, og også i konsertsammenheng. Han er også en av de tre tenorene i «Hanne Krogh og de Tre Tenorer», som har stor suksess med julekonsertturné i hele landet. Dette kritikerroste samarbeidet har videre ført til CD-utgivelse, og nå også sommershow.

Operasangerne akkompagneres av pianisten er Reza Aghamir, grunnlegger og dirigent av suksessgruppen Reza e i Ragazzi, som består av landets fremste mannlige operasolister.
Sammen skal disse kunstnerne, i en ramme av bare baristas pittoreske bakgård, ta oss med på en reise i tid og sted, langt utenfor Tønsbergs grenser, og gi oss en smak av hva toner, ord og bilder kan gi av sommeropplevelser i juli.

Fortsetter i høst

Marit og Øystein er glade for dette nyoppståtte samarbeidet og ser frem til en høst med mye spennende på programmet.
Øystein og bildene hans, for noen av dere kjent fra tidligere Galleri Juli på torvet, flytter nå inn i lokaler i Marits fantastiske bakgård.

– Å bringe kunst ut til folk på nye arenaer, er alltid spennende, sier en sommerfrisk Johnsen og gleder seg til å møte nye og gamle bekjentskaper i nye lokaler.
– Også har de byens beste kaffe og koseligste stemning her! legger han blidt til.

Marit er veldig glad for at bakgården får nye bruksområder og legger smilende til at:
– Jeg håper mange finner veien til bare barista for vin og tapas i god kombinasjon med kunst og kultur fra noen av våre fremste utøvere!

Inngangsbilletten koster 175 kroner.